Adres Sportpark

Bowlsclub Almelo

Tennishal Schelfhorst

Veenelandenweg 38

7608 HD Almelo

Route

Laatste foto's

herfsttoernooi_enschede_4_20111105_1840377074.jpg

Eindverslag competitie 2014-2015 PDF Afdrukken E-mail
maandag, 13 april 2015 18:22
Competitie afgelopen.

De Bowls competitie 2014-15 is al weer voorbij. BCA heeft deelgenomen met 5 teams met wisselend resultaat. In de Triples 1e klasse werd Almelo 1 bestaande uit Tonnie Roelofs en Jannie, Leo Brama KAMPIOEN. Ondanks dat Jannie de laatste maanden uit moest vallen door een heup operatie, wist Almelo 1 met wisselende invallers de vaart er in te houden. Allemaal van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat. Almelo 2 (Dicky Kosters, Aukje, Gerrit Velthuis) deed het ook prima en eindigde op de derde plaats. Bij Almelo 3 in de 2e klasse ontstond een probleem door het uitvallen van Gertie Meloni. Jan Lubbers is hier een aantal malen als Skipp ingevallen. Echter de spelregels geven aan dat een invaller nooit Skipp mag zijn en ondanks protesten van BCA (want wij spelen voor ons plezier en dit is toch geen competitie vervalsing?) kreeg Almelo 3 punten aftrek, waardoor dit team zakte naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Bij de Pairs competitie hebben wij deelgenomen met 2 nieuwe teams in de 3e klasse. Almelo 1 Tjiske en Sipke Veenstra en Almelo 2 Roelof Velthuis en Henk Op de Haar. Een top klassering zat er nog niet in, daar wordt hard aan gewerkt in de volgende competitie.

De competitie voor 2015-16 zal ingrijpend veranderen. Zowel bij de Triples en de Pairs worden er eerst 2 voor rondes van 5 wedstrijden gespeeld en hierna worden de beste teams ingedeeld in de competitie waar dan wordt gestreden om de titels. De definitieve klassering volgt dan op de Regio kampioenschappen.
 
Mail Webmaster